Markeringsbord voor je fietsendrager: verschillende varianten voor verschillende landen

Wij krijgen regelmatig de vraag of een markeringsbord verplicht is als je een fietsendrager (of een ander bagagerek) op je camper vervoert. Het antwoord is: soms wel, soms niet. Wij leggen het uit.

Mstarplaat

In de meeste Europese landen is een markeringsbord pas verplicht als een bagagerek meer dan één meter uitsteekt. Welnu, onze fietsendragers en scooterdragers steken minder dan een meter uit. Dus in de meeste Europese landen is een markeringsbord voor onze fietsen- en scooterdragers niet verplicht.

Markeringsbord Spanje

In Spanje moet je gebruik maken van een markeringsbord als je rijdt met een beladen bagagerek. Dit moet bovendien per se een Spaans markeringsbord zijn. Een Spaans markeringsbord is van aluminium of staal en heeft drie rode en drie witte strepen.

Bord spanje

‘Het Spaanse markeringsbord heeft drie rode en drie witte strepen.’

Daarnaast mag de lading in Spanje niet meer dan tien procent van de voertuiglengte uitsteken. Is je camper 7 meter of langer? Dan kun je onze M-Star fietsendrager bijvoorbeeld eenvoudig meenemen; die steekt namelijk circa 70 centimeter uit.

Markeringsbord Italië

In Italië dien je altijd gebruik te maken van een markeringsbord op een fietsendrager of bagagerek. Ook als je rek niet beladen of opgeklapt is. Dit markeringsbord moet een Italiaanse goedkeuring hebben. Ook moet het, net als het Spaanse bord, van aluminium of staal zijn.

De verplichte afmeting van het Italiaanse bord is 50 bij 50 centimeter. Het heeft vijf reflecterende rode en vier reflecterende witte diagonale strepen.

Bord italie

‘Het Italiaanse markeringsbord heeft vijf rode en vier witte strepen.’

Een ander verschil met Spanje: in Italië mag de lading maar liefst dertig procent van de voertuiglengte uitsteken. Vertalen we dit naar onze producten, dan betekent het dat je zonder problemen met een Zorro 4Bike of Zorro Scootbike door Italië kunt reizen. Die steken zo’n 85 centimeter uit, waarmee je ruim binnen de voorgeschreven lengte blijft.

Heb je een markeringsbord voor je fietsendrager nodig? Of andere camperaccessoires? Breng vóór vertrek even een bezoek aan je Memo-dealer. Buon viaggio, buen viaje!

NKC

Meer nuttige informatie voor je Europese campertrip

Ben je van plan om door Europa te toeren met je camper? Bestudeer dan ook even de landeninformatie op de website van NKC. Daar vind je allerlei nuttige informatie voor je campertrip, gerangschikt per land.

 

BERICHT ONTVANGEN BIJ INTERESSANTE ARTIKELEN? MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Je kunt je op elk moment afmelden voor onze nieuwsbrief.