ANWB over onze fietsendragers: Stevig verankerd aan het camperchassis

May 30, 2023 10:29:00 AM

Na onze campertrekhaak heeft de ANWB nu ook een van onze fietsendragers getest. In de KampeerKampioen van augustus 2022 gaat schrijver Wim de Roos uitgebreid in op de voordelen van chassismontage ten opzichte van achterwandmontage.

ANWBMstarArtikelA

E-bikes: ‘aanslag op het draagvermogen’

In zijn artikel vat De Roos de bezwaren tegen een fietsenrek op de achterwand kernachtig samen: “Je kunt er moeilijk bij en bovendien moet je voor bevestiging in de camperwand boren.” Daarbij benadrukt hij dat e-bikes een ‘aanslag op het draagvermogen’ vormen: “Met name de belasting van de achteras is een aandachtspunt.”

‘Geen gepruts meer met fietsen in een te volle campergarage: wij laten een fietsenrek bouwen achter op de camper. Niet bevestigd aan de achterwand, maar stevig verankerd aan het stalen camperchassis’

Keuze van ANWB KampeerKampioen: de M-Star fietsendrager van Memo Europe

In plaats van een fietsendrager op de achterwand kiest De Roos voor onze opklapbare M-Star fietsendrager. Die laat hij bij Mobile Home Repairs in Bleiswijk monteren op het chassis van de ANWB-camper, een Dethleffs Just 90. Stukken steviger dan op de achterwand. Met de e-bikes op kniehoogte, waardoor je er ook nog eens makkelijker bij kunt.

ANWBMstarArtikelB

Chassisverlenging of versterkingsset

Voor de montage van een fietsendrager op een camperchassis is in veel gevallen een optionele chassisverlenging nodig. In het ANWB-artikel wordt keurig uitgelegd dat sommige campers weliswaar al voorzien zijn van een chassisverlenging, maar dat die originele verlenging niet altijd sterk genoeg is voor de bevestiging van een fietsendrager. In die gevallen, zo geeft De Roos terecht aan, biedt een versterkingsset uitkomst.

Opties voor de M-Star fietsendrager

Tot slot komen in het ANWB-artikel nog enkele opties voor de M-Star aan bod. Zoals de mogelijkheid van LED-verlichting, de oprijgoot ‘voor wie zijn e-bikes niet op het kniehoge rek kan of wil tillen’ en onze fietshoezen.

KampeerkampioenMstarKlein

Nieuwsgierig naar het verhaal van de ANWB?

Lees het complete artikel uit de KampeerKampioen (pdf) (augustus 2022-editie).

 

Zelf op zoek naar een stevige camperfietsendrager?

Bekijk de M-Star fietsendrager (het model dat door de ANWB is getest) of vergelijk al onze fietsendragers!

 

 

 

BERICHT ONTVANGEN BIJ INTERESSANTE ARTIKELEN? MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

Je kunt je op elk moment afmelden voor onze nieuwsbrief.